Един от основните елементи във всеки интериор е килимът. Но изборът на подходящия вид никак не е лесен предвид огромното разнообразие от материи и цени.Най-важно е да запомним, че в случая важи правилото – колкото по-скъпа е дадена стока, толкова по-добра е тя.Ето няколко неща, които трябва да помните, преди да направите покупка.
Конструкция на килима
Конструкцията на тъканите килими попадат в една от следните разновидности и като цяло всички видове килими са вариации на тези конструкции.• Килим с рязана нишка: При този тип килими вълнената бримка е подрязана ниско, което придава на килима гладък и изчистен вид. Този килим е подходящ за всяка зона на дома.• Килим с бримка: Повърхността на този тип настилка е направена от множество бримки. Тези структури се отличават с изключителна здравина и могат да бъдат използвани в по-натоварени помещения.• Комбинирана структура: Тя е комбинация от посочените по-горе видове. Отличава се с издръжливост и добра поносимост на зацапване.Нишки
Килимите са направени от различни типове нишки, всяка от които има своите предимства и недостатъци.• Найлон: Това е най-често често използваната при тъкането на килими нишка. Поддръжката е изключително лесна.• Полиестер: Килимите изтъкани от полиестер са много меки на допир и цветовете им са устойчиви. Предимство е, че не се замърсяват лесно и са по-евтини от килимите с найлонови нишки.• Полипропилен (олефин): Това е много популярна нишка за килими, която е устойчива на петна, избледняване и вода. Освен това не е скъпа.• Вълна: Килимът изтъкан от вълна изглежда наистина луксозно, но и цената определено е висока. По отношение на замърсяване, степента на устойчивост е средна.
Плътност Плътността се определя от това, колко близко са разположени нишките една до друга. Ако килимът има по-голяма плътност, то той ще изглежда по-луксозен и обратно.Усукване и съединяване на отделните снопове Усукването показва колко пъти на сантиметър са усукани нишките. При килимите от типа “рязана нишка” усукването оказва влияние върху текстурата и визията. По-големият брой усуквания на сантиметър озачава по-голяма дълготрайност. При килимите тип “бримка” от значение е якостта на съединенията, които се виждат на задната част на килима. И тук колкото повече, толкова по-добре. Подложка
Интериор - проектантско студио
Спалнята е помещението, което трябва да предлага спокойствие и да гарантира здравословен и пълноценен сън. За това до голяма степен съдейства атмосферата, мебелировката и използваните акценти. 10 лесни за изпълнение идеи ще Ви вдъхновят да превърнете спалнята си в истински оазис.
1. Махнете телевизора от спалнята – неговото място е в дневната или в къта за семейни забавления. Според психолози гледането на телевизия в леглото разрушава добрия сън.2. Мястото на компютъра също не е в спалнята, а в домашния офис кът. Така ще се освободите от натрапчивите мисли за служебни задължения, ангажименти и проекти, върху които работите в момента.3. Теорията за цветовете гласи, че различните цветове имат различно въздействие върху хората и тяхното настроение. Хладните цветове - синьо, зелено, бледо виолетово, по правило успокояват нервната ни система и затова са препоръчителни за спалнята. Избягвайте твърде ярките и дръзки цветови комбинации. Добър вариант са също неутралните тонове като слонова кост и бежови нюанси.4. Уверете се, че в стаите до Вашата спалня няма системи за домашно кино или други шумни уреди. Ако съседите Ви разполагат с такива, добре е да направите шумоизолация на стените – инвестираните средства ще се възвърнат под формата на спокойствие и здрав сън.5. Изберете т. нар. блекаут за прозорците. Той представлява непропускаща светлина материя, която се монтира зад пердетата и завесите и работи на същия принцип. Целта е максимално да контролирате светлината в спалнята – никой не обича да вижда през прозореца уличното осветление или фаровете на преминаващи автомобили. Освен това блекаута притежава шумо и топлоизолационни качества. Ако пък работите главно нощем и дневният сън за Вас е от изключителна важност, то блекаута просто е задължителен.
Начало
За Нас
Галерия
Контакти
6. Ако все пак предпочитате да спите на известно количество светлина, за предпочитане са нощните лампи с нисък волтаж на крушките.7. Понякога съседите могат да Ви събудят през нощта, докато посещават банята си, а причината е т.нар. шумни тръби. Опитайте се да ги изолирате с подходящи материали.8. Уверете се, че вратите и прозорците са солидни и здрави, не скърцат при по-силен вятър и имат шумоизолиращи качества.9. За да бъде въздуха в спалнята подходящ за сън, снабдете се с филтър и овлажнител за него – алергените и сухият въздух нарушават съня и са причината да се събуждате уморени. Като бонус много от тези уреди за въздух създават бял шум, който има способността да неутрализира другите дразнещи звуци.10.  Поддържайте спалнята си подредена – разхвърляните дрехи и лични вещи създават неприятен хаос, който действа стресиращо на сетивата.
Декорирането на стените понякога изглежда непреодолима дилема и за самите интериорни дизайнери. Ние ще Ви дадем няколко лесни за изпълнение идеи, които ще гарантират страхотен успех.Най-често срещаната грешка е, че хората обикновено съчетават набързо няколко детайла просто, за да запълнят празното пространство.Най-добре е първо да определите стената, върху която искате да поставите акцент. След това мислено очертайте триъгълник и там, където е неговия център, трябва да поставите избраните от вас картини, пана или снимки. Така те няма да изглеждат хаотично разпръснати и без симетрия.Друг подход е използването на големи по размер детайли, които ще придадат обем на стаята. Не е необходимо да похарчите хиляди левове за огромни картини, достатъчно е да използвате ефектно пано от текстил, което при повече въображение може да проектирате сами.Придайте драматичност на интериора като вместо маслени картини, акварели или графики, използвате отделни букви или думи като “любов”, “вяра”, “мечта”, които могат да бъдат изписани на различни езици. Тази идея може да реализирате и сами, а всички необходими материали ще намерите в магазините за художници. Дневни
  Кухни
  Детски
  Спални
  Антре
  Офис
  Магазини
  Ексериор
Снимката се зарежда. Моля изчакайте.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!